Go to Dux home

“Wildlife criminaliteit is de op drie na grootste vorm van criminaliteit wereldwijd. Ik wil die criminaliteit zo goed als ik kan bevechten.”

Experiences

“We zoeken gedreven mensen. Mensen met hart voor de zaak en voor ons doel. Assertiviteit en flexibiliteit zijn daarbij belangrijk, kandidaten moeten zich echt comfortabel voelen bij onze manier van werken.” Olivia Swaak-Goldman is Executive Director van de Wildlife Justice Commission , een internationaal opererende organisatie die zich volledig inzet voor het tegenhouden van illegale dierenhandel en het afbreken van de criminele netwerken die dit in stand houden. Samen met lokale overheden verzamelen ze de nodige bewijs en zorgen dat de verantwoordelijke criminelen opgepakt en berecht worden. Dux International zoekt en vindt voor de Wildlife Justice Commission  de beste mensen, die op sleutelposities komen te werken. Zo versterken zij Olivia en haar team in het nastreven van hun ambities en het realiseren van doelen.

Olivia zelf heeft vijfentwintig jaar ervaring in internationale recht en diplomatie, heeft uitgebreid gepubliceerd over kwesties van internationaal strafrecht en internationaal humanitair recht en heeft les gegeven bij zowel Harvard als Leiden University. Nu maakt ze met haar team wereldwijd het verschil voor kwetsbare dieren en hun leefomgeving, met grootse plannen. “In de komende vijf jaar willen we onze impact verdubbelen. Niet alleen de bekende wilde dieren beschermen, maar ook de houtkap en visserij: het komt allemaal samen. Daarvoor moeten we ook groeien in personeel.” Onlangs is via Dux International de nieuwe Director of Finance and Operations gestart.

Het belang van flexibiliteit

Op dit moment is de organisatie nog relatief klein. We zeggen relatief, want +50 medewerkers en +20 nationaliteiten is niet klein. Maar zet het af tegen de enorme impact die zij met elkaar maken en het wordt ook direct duidelijk waarom assertiviteit en flexibiliteit zo belangrijk zijn. “We zijn een kleine organisatie en elke dag verandert er veel. Plannen wijzigen soms net zo snel als dat ze gemaakt worden, omdat ons werk daarom vraagt: we hebben te maken met gevaarlijke personen, wildlife criminaliteit is de op drie na grootste vorm van criminaliteit wereldwijd. Ik wil die criminaliteit zo goed als ik kan bevechten.”

Essentiële functie, exceptionele mensen

“Momenteel hebben zo’n twintig personen een kantoorfunctie. Dit zijn mensen die echt in een sleutelpositie zitten en een grote rol spelen in het vormen en uitzetten van de plannen. Net zoals onze consultants en de investigators in het veld, moeten ze zich kunnen inleven in andere culturen, sterke communicatieve vaardigheden hebben en harde werkers zijn. Iedereen levert een belangrijke bijdrage, we zoeken daarom echt de beste mensen. En daar hebben we hulp bij nodig. Niet alleen procesmatige ondersteuning, maar juist ook het sterke netwerk van een professionele en maatschappelijk betrokken organisatie als Dux International.”

Een meer dan toegevoegde waarde

“Voorheen twijfelde ik wel eens. Zou ik het geld dat ik een bureau betaal niet liever besparen en aan de uiteindelijke professional in de functie geven? Inmiddels twijfel ik niet meer. Ik ben overtuigd van de meer dan toegevoegde waarde van Dux International. Ze bieden geweldige ondersteuning: van voorselectie tot kennismaking en het begeleiden van het gehele traject. Het gaat zo ontzettend soepel en de kwaliteit van het aanbod is fantastisch. Zulke sterke kandidaten hadden we moeilijk zelf gevonden.”

Corona maakt werk relevanter en makkelijker

En dat is juist in deze tijd zo ontzettend belangrijk, want de organisatie groeit: ook voor de Wildlife Justice Commission  speelt Corona een grote rol. “We verwachtten van tevoren dat het stropen zou toenemen, maar in eerst instantie is dit juist afgenomen. Tegelijkertijd zien we handelaren van illegale producten die met enorme voorraden zitten die ze niet kwijtraken. Want ook daar speelt Corona een grote rol: de handel in en consumptie van illegale dieren heeft door de jaren heen de nodige ziektes veroorzaakt. Sars, Ebola en nu dus ook: Corona. Het maakt ons werk alleen maar relevanter. En dat de handelaren met deze voorraden opgescheept zitten, maakt ons werk deels makkelijker. Ze gedragen zich opvallender.” En dus blijft de vraag naar gedreven en sterke medewerkers verder groeien.

Werving voor, tijdens en na Corona

Het werven gaat daarom onveranderd verder. Voor een internationale organisatie als de Wildlife Justice Commission met het hoofdkantoor in Nederland, is deze manier van werven – via zoom – geen grote verandering. “We werken altijd al veel met zoom en digitale meetings. Natuurlijk is het onboardingproces iets anders; geen rondleiding door het kantoor en face to face kennismaking met collega’s op kantoor. We doen wel ons best om na de eerste digitale kennismaking in het sollicitatieproces, het tweede gesprek live te laten plaatsvinden. Juist omdat die drive, de intrinsieke motivatie, zo belangrijk is voor ons team en de resultaten. Gelukkig begrijpt Dux International dit ontzettend goed.”

 

Would you like to work as an executive in the non profit sector (within arts and culture, charity organisations or funds)?

Send your CV with your work experience and let us know which organisations or sectors you find interesting. We are happy to take the time to get to know you personally and to gain insight into a suitable position that matches your profile and aspirations.

Take a look at all vacancies