Ga naar Dux home

Adjunct-Directeur - Hoofd Jazz/Pop/AEMA

5861 Conservatorium van Amsterdam Amsterdam Vast (W&S) 40 uur p/w

Dux International zoekt voor haar opdrachtgever, het Conservatorium van Amsterdam, een adjunct-directeur voor 40 uur per week.

Organisatie | Organisation

Het Conservatorium van Amsterdam (CvA) leidt musici op voor het (inter)nationale werkveld, op het hoogste niveau. Het biedt daartoe bachelor- en masteropleidingen in Klassieke Muziek, Jazz- en Popmuziek, de Dutch National Opera Academy, de opleiding Docent Muziek, een associate degree in Electronic Music en de Nationale Opleiding voor Jong Toptalent. Met dit complete aanbod vormt het CvA niet alleen een volledige afspiegeling van het actuele muzieklandschap, maar speelt het ook een actieve rol in het vormgeven van het internationale muziekleven, nu en in de toekomst. Het CvA is een zeer internationaal instituut. De Klassieke en de Jazz afdeling behoren tot de grootste van Europa, zo niet van de wereld. Het CvA heeft een zeer gemotiveerd en hoogwaardig docentencorps, betrokken ondersteuning en een populatie van ongeveer dertienhonderd studenten en maakt deel uit van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Functie inhoud | Tasks and responsibilities

De Adjunct-Directeur – Hoofd Jazz/Pop/AEMA vormt samen met de Directeur en de Adjunct-Directeur/Hoofd Klassiek de directie en geeft leiding aan de afdelingen Jazz, Pop, Amsterdam Electronic Music Academy (AEMA), Composing for Film en het Junior Jazz College. In totaal betreft dit zo’n 500 studenten en ongeveer 150 medewerkers. U bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling, inhoud en uitvoering van het onderwijs van deze afdelingen, rekening houdend met en anticiperend op de ontwikkelingen in het werkveld. U inspireert en stimuleert hiervoor de professionals die het onderwijs geven en ondersteunen en stuurt deze aan. U draagt de artistieke visie van de afdelingen uit, ontwikkelt deze verder en bent verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en kwaliteitszorg van deze afdelingen. De Adjunct-Directeur – Hoofd Jazz/Pop/AEMA draagt medeverantwoordelijkheid voor het algeheel beleid van het CvA. U ressorteert onder de Directeur, die hiervoor de eindverantwoordelijkheid draagt.

Wij zoeken | Job requirements

Uw profiel
U kunt op grond van aantoonbare ervaring leidinggeven aan afdelingen van deze omvang en complexiteit en kunt een rol spelen in het (inter)nationale muziekleven en in het bijzonder in dat van het hoger muziekvakonderwijs. U hebt aantoonbare ervaring met en gedegen kennis van de Jazz en Popsector. U beschikt over een netwerk in het nationale en internationale muziekveld.


U hebt een visie op de ontwikkelingen in het muziekvakonderwijs in het algemeen, en die binnen de jazz en popmuziek in het bijzonder. U omarmt de visie van het CvA en geeft deze mede vorm. U kunt deze visie vertalen naar concrete plannen voor het onderwijs. U bent in staat vakgroep coördinatoren, docenten en stafmedewerkers hierin mee te nemen.


U bent een strategisch denker die op inspirerende wijze leidinggeeft. U weet hoofd- en bijzaken goed te scheiden en inspireert, stimuleert en coacht docenten en stafmedewerkers. Hiermee schept u een klimaat waarin studenten, docenten en staf zich optimaal kunnen ontwikkelen. U geeft anderen de ruimte en kunt uitstekend delegeren. U bent daadkrachtig, een sterk communicator en weet in uiteenlopende situaties de juiste toon te treffen en met overtuiging een weloverwogen standpunt in te nemen. U beschikt over relativeringsvermogen en gevoel voor humor.


U hebt een uitstekende beheersing van de Engelse taal en de Nederlandse taal, of hebt de bereidheid om die laatste u snel eigen te maken.

Het Conservatorium van Amsterdam streeft naar een evenwichtig en divers samengesteld personeelsbestand. In de selectieprocedures wordt hier rekening mee gehouden.

Consultant Victorine van Manen +31 (0) 70 7 622 622

Wij zijn altijd op zoek naar executives die een verschil willen maken

Bent u op zoek naar een nieuwe uitdaging in de non-profit? Dan zit u bij ons goed. Met ons brede netwerk binnen de non-profit, gaan wij met u op zoek naar dé uitdaging die bij u past!

Open sollicitatie