Ga naar Dux home

Bent u op zoek naar gekwalificeerde bestuurders? Zoals directieleden? En wilt u daarbij een ervaren adviseur en sparringpartner die uw vraagstuk in kaart brengt en de hele procedure voor zijn rekening neemt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om uw wensen te bespreken.

Bestuurders, leidinggevenden en professionals voor ngo’s en goede doelen

DUX bemiddelt tussen professionals en niet-gouvernementele organisaties (ngo’s) en goede doelen. Dit zijn vaak internationaal opererende organisaties op het gebied van bijvoorbeeld humanitaire ondersteuning, mensenrechten, kinderrechten, welzijn, natuur en milieu of internationale samenwerkingen. Het kan hierbij gaan om vaste en interim-bestuurders, leidinggevenden en senior specialisten zoals fondsenwervers en programmamanagers.

Waar ngo’s en goede doelen mee te maken hebben

Polarisatie. Wantrouwen richting instituties. Maar ook een sterke focus op verbinding. Bredere ontwikkelingen in de maatschappij vertalen zich terug in de wereld van ngo’s en goede doelen. Het coronavirus zorgde daarnaast voor nieuwe uitdagingen; zo lag de particuliere face to face werving voor goede doelen lange tijd stil en hebben digitale methoden een vlucht genomen.

Andere ontwikkelingen in de sector zorgen ervoor dat het voor organisaties steeds moeilijker wordt om de benodigde financiering rond te krijgen. Zo zijn overheidssubsidies (voor bijvoorbeeld ontwikkelingssamenwerking) teruggelopen. Dit vraagt van organisaties om meer samenwerking en het vormen van allianties. Ook is de concurrentie in de sector sterk gegroeid. Tegelijkertijd heerst er krapte op de arbeidsmarkt, waardoor het een uitdaging is om voldoende en geschikte medewerkers te vinden. Verder zijn de financieringen bij internationale samenwerkingen steeds meer gefocust op lokale initiatieven.

Nieuwe vormen van leiderschap van bestuurders

Dat vraagt om nieuwe vormen van leiderschap van bestuurders. Open en betrokken. Door het hybride werken is de traditionele manager die op kantoor mensen aanstuurt verleden tijd. Veel meer gaat het om het kunnen inspireren, motiveren en sturen op maatschappelijke waarden van medewerkers. Ook naar stakeholders buiten de organisatie heeft de moderne leider een open, verbindende houding, een brede maatschappelijke blik en uitstekende netwerkvaardigheden.

Professionele vaardigheden voor specialisten

Bij goede doelen en ngo’s bemiddelen wij bij executive functies als toezichthouder, voorzitter Raad van toezicht, directeur, hoofd development/fondsenwerving, hoofd financiën, manager bedrijfsvoering of programmamanager.

Naast executive functies, worden ook specialisten zoals fondsenwervers of marketeers gezocht. Organisaties en stichtingen zijn vaak afhankelijk van verschillende soorten fondsen, donateurs en corporate partners. Hierbij zijn uiteraard verschillende vaardigheden van de professionals nodig. Van marketing skills tot relatiebeheer, juridische kennis, goed kunnen schrijven en lobby vaardigheden. Daarnaast zijn het hebben van een sterke data-achtergrond, digitale vaardigheden, goed kunnen luisteren naar het publiek en lef hebben om initiatief te nemen belangrijk voor verschillende professionals.

Soorten dienstverbanden

Wij kunnen zowel de werving voor vaste als tijdelijke functies voor u uitvoeren. Steeds meer organisaties weten ons te vinden als het gaat om interim-functies. Lees hier verder over de voordelen die onze begeleiding bij het vervullen van interim-vacatures oplevert.

Onze consultants hebben zelf jarenlange ervaring in de sectoren waar ze voor werven. Wij kennen de profit én de non-profitsector. Wij begrijpen snel wat er speelt en wat voor soort persoon en welke kwalificaties nodig zijn voor uw vraagstuk. Wij weten in de arbeidsmarkt de juiste mensen te vinden en hen te interesseren om bij u te komen werken. Gedurende het hele traject van search tot plaatsing en evaluatie staan wij naast u en denken we met u mee. Gedreven, persoonlijk en oprecht. Wij streven ernaar om een vaste contactpersoon aan u te koppelen bij wie u altijd terecht kunt. Door onze persoonlijke manier van werken komen we tot resultaat, wat succes voor zowel kandidaten als opdrachtgevers oplevert!

Bent u op zoek naar deze gekwalificeerde bestuurders?

Zoals directieleden? En wilt u daarbij een ervaren adviseur en sparringpartner die uw vraagstuk in kaart brengt en de hele procedure voor haar rekening neemt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om uw wensen te bespreken.

Ga naar de contactpagina

Succesvolle plaatsing

Xanèl Rooderkerk, programmamanager Dans

ELJA Foundation

Rooderkerk is als programmamanager dans bij de ELJA Foundation begonnen. De bemiddelingsprocedure via DUX heeft zij als zeer betrokken en professioneel ervaren.

Ik heb het bijzonder gewaardeerd dat de benadering van consultants Victorine en Suzette persoonlijk is, en dat tegelijkertijd de procedure strak en zakelijk verliep.

Zij benadrukt dat de consultants altijd beschikbaar waren voor vragen en veel aandacht  besteedden aan het geven van toelichting en heldere feedback.

Als resultaat van deze procedure heb ik nu de leukste baan die ik mij kan voorstellen!