Ga naar Dux home

DUX bemiddelt tussen bestuurders en verschillende soorten fondsen. Beheert u een fonds en bent u op zoek naar een ervaren bestuurder of toezichthouder die zich maatschappelijk wil inzetten? Of wilt u een bureauorganisatie of (familie)stichting oprichten en bent u op zoek naar de juiste professionals? En zoekt u daarbij een betrokken adviseur en sparringpartner die uw vraagstuk in kaart brengt en de wervingsprocedure uit handen neemt? Neem dan vrijblijvend contact met ons ons op om uw wensen te bespreken.

Bijdragen aan de maatschappij

Er zijn verschillende soorten fondsen, zoals vermogensfondsen, familiefondsen, donorfondsen, bedrijfsfondsen, nalatenschappen, institutionele fondsen en stichtingen. Allemaal hebben ze het doel om iets te willen bijdragen of teruggeven aan de maatschappij. De missie kan zich richten op verschillende thema’s, bijvoorbeeld op het gebied van kinderen en kunsteducatie, gezondheid, mensenrechten, onderwijs, natuur, cultuur, milieu of sport.

Intrinsiek betrokken leiderschap

Het besturen van een fonds vraagt om een specifiek soort leiderschap. Openheid en intrinsieke betrokkenheid bij de beoogde maatschappelijke missie. Het is belangrijk dat bestuurders en directies de kwaliteit hebben om te kunnen luisteren en verbinden. Het vereist zelfreflectie en een vermogen te kunnen laveren tussen de stichtingen of geldgevers achter het fonds en de belanghebbenden en tevens effectief beslissingen te kunnen nemen.

Het vinden van de beste bestuurders

Als bestuurder wilt u dat het vermogen van het fonds op de juiste plek terecht komt. Dat kan alleen met zorgvuldig geselecteerde bestuurders, toezichthouders en specialisten. DUX heeft veel ervaring met het vinden en plaatsen van executives en professionals voor deze organisaties. Het kan hier gaan om een algemeen directeur, een toezichthouder, bestuurder, lid van de directie of het managementteam.

Wij helpen en adviseren u graag om de beste kandidaat te vinden voor uw fonds. Wij zijn bekend met de profit én de non-profitsector. Onze focus en specialisatie op de non-profitsector brengt ons in staat zorgvuldig in beeld te brengen wat voor soort persoon en welke kwalificaties geschikt zijn voor uw organisatie. Gedurende het hele traject van search tot plaatsing en evaluatie staan wij naast u en denken we met u mee. Gedreven, persoonlijk en oprecht. Met succes voor zowel kandidaten als opdrachtgevers als resultaat!

Bent u op zoek naar deze gekwalificeerde bestuurders?

Zoals directieleden? En wilt u daarbij een ervaren adviseur en sparring partner die uw vraagstuk in kaart brengt en de hele procedure voor zijn rekening neemt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om uw wensen te bespreken.

Ga naar de contactpagina
Beelden aan Zee