Ga naar Dux home

Bent u op zoek naar ervaren en bevlogen toezichthouders die hun sporen hebben verdiend in het bedrijfsleven, het publieke domein of in de non-profitsector? En zoekt u daarbij een betrokken sparringpartner en adviseur? Dan komen wij graag met u in contact. Met het team van DUX heeft u een professionele partner die u op een persoonlijke manier in contact brengt met executives die maatschappelijk het verschil willen maken.

Betekenisvolle functies in de non-profitsector

DUX bemiddelt al meer dan 20 jaar executives en toezichthouders in de non-profitsector. Deskundige en gedreven mensen die het verschil willen maken door in deze sector aan de slag te gaan. Wij begeleiden u om voor toezichthoudende rollen de juiste kandidaat te vinden. Of het nu gaat om een voorzitter of lid of een gehele raad van toezicht. Onze persoonlijke aanpak is daarbij ons handelsmerk.

De toezichthouder van de toekomst

De wereld verandert en de non-profitsector verandert mee. Organisaties in kunst en cultuur, ngo’s en goede doelen begeven zich midden in de maatschappij. Transparantie, inclusiviteit, digitalisering en globalisering zijn belangrijke factoren waar veranderende organisaties in de non-profitsector mee te maken hebben.

Van de toezichthouder van de toekomst wordt verwacht dat hij of zij zich in dit speelveld kan begeven. Zowel stevig en ervaren, met een bewezen trackrecord, als sensitief en met oog voor wat er in de samenleving speelt. Een toezichthouder beschikt over een goed gevoel voor het krachtenveld in de publieke sector.

Wij gaan voor u op zoek naar de beste mensen die toegevoegde waarde voor uw organisatie opleveren met hun expertise en ervaring en zo bijdragen aan good governance. En uiteraard zoeken wij degene die het beste aansluit bij het profiel (waarbij bijvoorbeeld de nadruk ligt op een juridische of financiële achtergrond).

Niet alleen non-profit

Hoewel wij specialist zijn in de non-profitsector, bestaat ons netwerk voor een groot deel uit executives en professionals uit andere sectoren. Bijvoorbeeld het bedrijfsleven, politiek of overheid. Juist specialisten ‘van buiten’ beschikken vaak over de benodigde kwaliteiten voor toezichthoudende functies. Met hun kennis en expertise brengen zij een frisse blik in de organisatie. Zij hebben ons benaderd omdat ze graag iets willen toevoegen aan de maatschappij, naast hun werk in bijvoorbeeld de corporate wereld.

Onze persoonlijke aanpak

Bemiddeling via DUX betekent oprechte, persoonlijke aandacht. Wij kijken naar wat het beste bij u en de kandidaat past. Wij zijn pas tevreden als we voor u de beste kandidaat hebben gevonden. Dat lukt vrijwel altijd, dankzij onze jarenlange ervaring, ons vermogen andere mensen te doorgronden op gebied van motieven en gedrag en ons grote netwerk. Wij nemen graag de tijd om uw wens en de ‘vraag achter de vraag’ te analyseren. Net als bij executive posities stellen wij een profielschets op en voeren we een search uit in ons uitgebreide netwerk. Vervolgens stellen we een aantal kandidaten aan u voor, waarbij u de uiteindelijke selectie maakt.

Ook kunnen wij een gehele raad van toezicht voor u samenstellen. Gedurende het hele proces staan we naast u om u te begeleiden en adviseren. Integriteit en zorgvuldigheid zijn voor ons vanzelfsprekend. We begrijpen wat belangrijk is bij het werven van toezichthouders, bijvoorbeeld op het gebied van governance en vertrouwelijkheid.

Bent u op zoek naar een ervaren toezichthouder?

Neem dan contact op met onze consultants; Suzette, Annemijn, Victorine of Esther. Wij zien ernaar uit om ook de beste kandidaat voor uw organisatie te vinden.

Consultant Suzette de Ferrante +31 (0) 70 7 622 622
Annemijn de Lavieter | Consultant DUX Consultant Annemijn de Lavieter +31 (0) 70 7 622 622
Consultant Victorine van Manen +31 (0) 70 7 622 622
Consultant Esther Driessen +31 (0) 70 7 622 622

Succesvolle plaatsing

Jeroen van Ingen, lid raad van toezicht

Amsterdam Dance Event (ADE)

“Ik heb het wervings- en selectieproces via DUX als zeer prettig en persoonlijk ervaren.

Het contact met consultant Annemijn de Lavieter was open en voortvarend, waarbij ik echt het gevoel had dat zij oog had voor mijn ervaring, ambities en wensen en de aansluiting daarvan op de behoeften van Amsterdam Dance Event.

”Ook na de start in mijn rol als rvt-lid heeft DUX nog regelmatig contact gezocht om over mijn ervaringen te horen. Het resultaat is dat ik nu al ruim drie jaar naar volle tevredenheid lid ben van de rvt van Amsterdam Dance Event.”

Lees hier alle ervaringen van kandidaten.