Ga naar Dux home

Of u nu als executive, interim-professional of toezichthouder aan de slag gaat? Via DUX bent u altijd verzekerd van een persoonlijke aanpak. Lees hieronder hoe de kandidaten de samenwerking met DUX hebben ervaren. Lees ook de ervaringen van opdrachtgevers op de pagina referenties

Lidewij de Koekkoek

Directeur Frans Hals Museum

‘’DUX International benaderde me najaar 2021 met de vraag of ik geïnteresseerd zou zijn in de functie van algemeen directeur van het Frans Hals Museum. In de daaropvolgende procedure heb ik het team van DUX, Esther Driessen in het bijzonder, ervaren als professioneel, enthousiast, constructief en open. Er werd alles aan gedaan om het proces voor mij en voor de Raad van toezicht zo prettig mogelijk te laten verlopen. De persoonlijke noot in de begeleiding en de follow up na de benoeming heb ik zeer gewaardeerd.’’

Xanèl Rooderkerk

Programmamanager Dans ELJA Foundation

“DUX begeleidde mij in de sollicitatieprocedure voor programmamanager Dans bij de ELJA Foundation. In de samenwerking heb ik DUX ervaren als betrokken en professioneel. Ik heb het bijzonder gewaardeerd dat de benadering van consultants Victorine en Suzette persoonlijk is, en dat tegelijkertijd de procedure strak en zakelijk verliep. Zij waren altijd beschikbaar voor vragen en besteedden veel aandacht aan het geven van toelichting en heldere feedback. Als resultaat van deze procedure heb ik nu de leukste baan die ik mij kan voorstellen!”

Ditte Ooms

Marketing- en communicatiemanager Nederlands Fotomuseum

“Nadat ik reageerde op de functie, werd ik dezelfde dag nog gebeld door DUX. Een bijzonder snelle reactie! Ik kende het bureau niet en zij mij niet en vanwege de aanstaande sluitingstermijn van de vacature moesten we snel schakelen. Ondanks het feit dat we elkaar vanwege corona niet fysiek ontmoet hebben, was het een leuk en prettig contact. Het klikte! Gedurende het jaar was DUX altijd bereikbaar en beschikbaar om de ontwikkelingen bij de opdrachtgever door te spreken. Omdat de opdracht na vier maanden qua inhoud wijzigde, is er goed overleg geweest over de invulling hiervan. Mijn ervaring met werken via een bureau was zeer beperkt, maar na een jaar via DUX gewerkt te hebben, vind ik het leuk om te merken dat er nieuwe contacten in mijn werkveld zijn ontstaan en dat dit nieuwe mogelijkheden biedt op voor mij minder bekend terrein.”

Irene Pronk

Algemeen Directeur Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal

“In mijn selectieprocedure maakte ik voor het eerst kennis met DUX. De begeleiding was professioneel, duidelijk én op een goede manier persoonlijk. Consultant Victorine van Manen zorgde, als vast aanspreekpunt, niet alleen voor een goed georganiseerde procedure, maar zette bovenal een sfeer neer waardoor ik me op mijn gemak voelde en hierdoor het beste uit mezelf kon halen!”

Judith van den Berg

Relatiemanager Major Donors Artis

“Via via kwam ik in contact met Suzette van DUX. Het kandidatentraject voor de functie bij ARTIS was al vergevorderd, maar de klik was er direct waardoor we supersnel met elkaar hebben geschakeld, en ik toch mee kon lopen in de procedure. Ik wilde graag de overstap maken van een commerciële wereld naar een goed doel, maar instellingen kiezen vaak voor de ‘veilige’ weg, voor kandidaten die ervaring in de branche hebben. DUX durfde deze out of the box-plaatsing aan en daar ben ik hen zeer dankbaar voor. Ik voel mij als een vis in het water op deze fantastische functie waarbij ik mij mag inzetten voor ARTIS. Het gehele traject met DUX heb ik als zeer prettig ervaren.”

Karin van Gilst

Voorzitter raad van toezicht Rialto Film

“DUX heeft een groot netwerk in de cultuur- en mediawereld. En weet op een prettige, persoonlijke manier connecties te leggen. DUX benaderde mij voor de rol als voorzitter van de raad van toezicht van Rialto Film. Ooit had ik senior consultant Jitteke Runia over mijn liefde voor film verteld en zij legde de link met deze toezichthoudersfunctie. De kennismakingsgesprekken waren wederzijds zeer positief, er was echt een klik en een gevoel van toegevoegde waarde. Het proces verliep soepel. Rialto blij en ik blij.”

Nienke

Manager Fondsenwerving Maatschappelijke stichting

“DUX heeft een goed oog voor de perfecte match. Het contact gedurende de sollicitatieprocedure was heel prettig. De goede voorbereiding, constructieve coaching en snelle terugkoppeling zorgen ervoor dat je met vertrouwen en plezier de gesprekken ingaat. Ik ben onwijs blij met mijn nieuwe werkplek, met veel dank aan DUX!”

Tjipke Bersma

Interim Directeur Terre des Hommes

“Ik heb twee positieve ervaringen met DUX. In 2021 ben ik benaderd voor een rol in de raad van toezicht van het KNCV Tuberculosefonds. Dit was een zeer grondig recruitmentproces met meerdere interviews en uiteindelijk een positieve selectie. Eind 2021 werd ik gevraagd of ik nog beschikbaar was voor een executive rol als tijdelijke vervanging van de CEO bij Terre des Hommes. Dit betrof een zeer urgente situatie, maar ook hier gingen DUX en de raad van toezicht van Terre des Hommes vertrouwelijk en grondig te werk, maar nu in een veel hoger tempo. Op deze manier heb ik DUX in korte tijd leren kennen als een organisatie die zowel wendbaar als zorgvuldig is en zich aan de situatie en wensen van de klant en kandidaten weet aan te passen.”

Antoinette van Dorssen

Directeur Stichting Duivenvoorde

”Ik werkte bij een openluchttheater, maar als kunsthistoricus miste ik de kunstsector. Toen deze vacature verscheen, belde ik meteen naar DUX of ik in het profiel paste. Daarna is het snel gegaan. Ik ben naar Den Haag gekomen voor een gesprek. Kort daarop zijn alle gesprekken door DUX geregeld en is de procedure snel en vakkundig aangepakt. Ik kijk met grote tevredenheid terug op het hele traject. Nu anderhalf jaar later kan ik nog steeds zeggen dat de functie mij past als een jas!”

Wendy Flik

Senior relatiemanager Stichtingen en Vermogensfondsen bij het Rode Kruis

”Mijn kennismaking bij DUX is alweer twee jaar geleden. Na een fijn intakegesprek heeft het even geduurd voordat ik de vacature van het Rode Kruis voorbij zag komen en besloot te solliciteren. Er volgde een aantal prettige gesprekken en ik bleek de beste kandidaat! Ik had aan DUX een hele fijne tussenpersoon, die goed naar mij luisterde en een prettige mediator is geweest, zodat er uiteindelijk  op alle fronten een goede match is ontstaan. Ik ben nog steeds blij met mijn keuze en kijk met een goed gevoel terug op hoe dit hele proces is verlopen en de samenwerking met DUX.”