Ga naar Dux home

Bent u op zoek naar een interessante toezichthoudende functie waarbij u maatschappelijk het verschil kunt maken? Heeft u uw sporen verdiend in het bedrijfsleven, het publieke domein of in de non-profitsector? En wilt u iets teruggeven aan de maatschappij met uw kennis en expertise? Wij bemiddelen graag bij een functie als voorzitter of lid van een raad van toezicht.

Betekenisvolle functies in de non-profitsector

DUX bemiddelt al meer dan 20 jaar executives en toezichthouders in de non-profitsector. Deskundige en gedreven personen die het verschil willen maken door in deze sector aan de slag te gaan. Wij hebben een veelzijdig aanbod van toezichthoudende rollen bij (internationale) ngo’s, goede doelen , stichtingen, kunst-en cultuurinstellingen en fondsen. Onze persoonlijke aanpak is ons handelsmerk.

Bekijk alle openstaande vacatures voor leden raad van toezicht.

De toezichthouder van de toekomst

De wereld verandert en de non-profitsector verandert mee. Organisaties in kunst en cultuur, ngo’s en goede doelen begeven zich midden in de maatschappij. Diversiteit en inclusiviteit zijn belangrijke factoren, voor zowel de beleidsinhoud als de samenstelling van de organisatie en de toezichthouders. Daarnaast spelen digitalisering, duurzaamheid, good governance en transparantie een belangrijke rol in de veranderde organisaties. De maatschappij is tegelijkertijd kritischer geworden en kijkt soms met wantrouwen naar instituties die met publiek geld worden gefinancierd.

Van de toezichthouder van de toekomst wordt verwacht dat hij of zij zich in dit speelveld kan begeven. Zowel stevig en ervaren met een bewezen trackrecord, als sensitief en met oog voor wat er in de samenleving speelt. Een toezichthouder beschikt over een goed gevoel voor het krachtenveld in de publieke sector. Onze opdrachtgevers nemen ‘good governance’ serieus en zijn op zoek naar loyale en bevlogen toezichthouders.

Uw competenties

Als toezichthouder heeft u een verantwoordelijke taak. Het is een meer dan bijzondere ‘bijbaan’. U zet uw kennis en ervaring in voor maatschappelijke organisaties. U controleert de directie of het bestuur, geeft gevraagd en ongevraagd advies en vervult tevens de werkgeversfunctie voor de directie. U beschikt over uitstekende netwerkvaardigheden, treedt verbindend op en weet wat er speelt binnen uw sector en laat zich door stakeholders en samenleving informeren. Door de snelle organisatieontwikkelingen is het op de hoogte zijn van digitale ontwikkelingen een pre. Uiteraard is uw analytisch vermogen sterk en handelt u zelfstandig en onafhankelijk. Een divers samengestelde raad van toezicht (zowel qua sekse als achtergrond) maakt een organisatie sterker. Daarom nodigen wij mensen met een diverse culturele of genderachtergrond van harte uit om te reageren.

Onze aanpak

Werken via DUX betekent oprechte, persoonlijke aandacht. Wij kijken echt naar wat het beste bij u en de opdrachtgever past. Daarbij maken we gebruik van onze mensenkennis en ons netwerk. Ons uiteindelijke doel is voor u de best passende functie te vinden. Gedurende het hele proces staan we naast u om u te begeleiden en adviseren. We documenteren de informatie zorgvuldig en nauwkeurig.

Aanmelden

Wij zijn altijd op zoek naar ervaren kandidaten om toe te voegen aan ons netwerk. Bent u op zoek naar een uitdagende toezichthoudende functie binnen de non-profitsector? Stuur dan uw cv met uw werkervaring en geef aan wat organisaties of sectoren u interessant vindt. We nemen graag de tijd om persoonlijk kennis te maken en inzicht te krijgen in een passende functie bij uw profiel en wensen.

Open sollicitatie

Succesvolle plaatsing

Karin van Gilst, voorzitter raad van toezicht

Rialto Film

“DUX heeft een groot netwerk in de cultuur- en mediawereld. En weet op een prettige, persoonlijke manier connecties te leggen.”

Ooit had ik senior consultant Jitteke Runia over mijn liefde voor film verteld en zij legde de link met deze rol.

”De kennismakingsgesprekken waren wederzijds zeer positief, er was echt een klik en een gevoel van toegevoegde waarde. Het proces verliep soepel. Rialto blij en ik blij.”

Lees hier de uitgebreide reactie van Karin.

ingang Rialto

Bron: Rialto