Ga naar Dux home

Hoofd Marketing & Communicatie

5977 ARTIS Amsterdam Vast (W&S) 40 uur p/w

DUX International is, voor haar opdrachtgever Artis, op zoek naar een Hoofd Marketing & Communicatie.

Organisatie | Organisation

ARTIS is het oudste dierenpark in Nederland en is de groene oase in Amsterdam waar we de natuur op een vindingrijke manier dichtbij brengen en het debat faciliteren over hoe de mens natuur waardeert, begrijpt en behandelt.


Artis vernieuwt en maakt zich op voor de toekomst. De komende tien jaar groeit ARTIS uit tot een voorbeeld van duurzaamheid en is het een platform waar we samen met natuurorganisaties, ngo’s, scholen en duurzame bedrijven werken aan oplossingen die in de wereld van morgen nodig zijn.

Jaarlijks bezoeken meer dan 1,4 miljoen mensen het ARTIS-Park en ARTIS-Micropia, het enige microbenmuseum ter wereld. En daar komt een nieuw museum bij. Eind 2021 opent het Groote Museum haar deuren. Een museum waarin de rol van de mens in de natuur centraal staat. Dit imposante rijksmonument opent na 70 jaar weer haar deuren voor publiek.


Structuur
Binnen ARTIS is het cluster Programmering & Development verantwoordelijk voor het uitdragen van de missie en visie van ARTIS en het genereren van inkomsten uit kaartverkoop, webshop en winkel, particuliere en institutionele fondsen, sponsors en partners.


Het cluster is onderverdeeld in de afdelingen Marketing & Communicatie, Erfgoed, Educatie & Academie en Fondsenwerving.


Naast het genereren van inkomsten is het cluster verantwoordelijk voor de inhoudelijke programmering in ARTIS en Micropia waarbij we een zo breed mogelijk publiek betrekken.


Het team Marketing & Communicatie bestaat uit een Hoofd Marketing en Communicatie dat sturing geeft aan negen personen: drie productmanagers (Groote Museum, Aquarium en Micropia), twee media marketeers, een CRM/CDP specialist, een online marketeer, een medewerker pers en publiciteit, een fotograaf en een trainee.

Functie inhoud | Tasks and responsibilities

Het Marketing en Communicatieteam is verantwoordelijk voor alle marketing, sales en communicatie-activiteiten, van positionering tot en met data-analyses van bezoekers. Het team werkt nauw samen met de hele interne organisatie en met een groot aantal externe partijen. Aan de ene kant om onze stakeholders te betrekken bij de huidige -en toekomstplannen van ARTIS, aan de andere kant om de gevarieerde educatieve en inspirerende activiteiten te vertalen naar aantrekkelijke content en campagnes.

Nu ARTIS vanwege Corona zo lang haar poorten heeft moeten sluiten ligt de focus komend jaar op het aantrekken van zoveel mogelijk bezoekers, nieuwe leden en vrienden, sponsoren en fondsen. Bovendien biedt de opening van het Groote Museum een prachtige kans om vanuit marketing en communicatie nog meer inhoud te geven aan de missie, visie en toekomstplannen van ARTIS.


Vanuit deze ambitie is Artis op zoek naar een Hoofd Marketing en Communicatie, dat hier verder vorm en inhoud aan geeft.


In deze rol rapporteer je aan de manager Programmering en Development.

Taken en werkzaamheden
Als Hoofd Marketing en Communicatie ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse werkzaamheden van het team Marketing en Communicatie door de strategie van ARTIS te vertalen naar een marketing- sales- en communicatiestrategie met als doel bezoekers aan te trekken.. Tevens weet je het merk ARTIS te borgen, te bewaken, uit te dragen en toe te passen in communicatiemiddelen (waaronder ook interne communicatie), producten (apps, verkoopkanalen), campagnes en proposities die bijdragen aan meer en divers bereik van ARTIS met maximale impact. Je vertaalt de strategische meerjarenplannen naar operationele jaarplannen en begeleidt, coacht en motiveert teamleden in hun taken en doelen. Je werkt hierbij, veelal in projectgroepen, intensief samen met andere afdelingen binnen ARTIS.

Wij zoeken | Job requirements

Competenties

 • een HBO- of WO-opleiding op het gebied van marketing, media en/of communicatie;
 • kennis over en visie op zowel de traditionele als digitale en nieuwe communicatievormen;
 • trackrecord als ervaren marketeer (ervaring met kaartverkoop is een pré);
 • minimaal 5 jaar ervaring met het (coachend) aansturen van teams;
 • in staat om op strategische en creatieve wijze beleid te vertalen naar concrete producten voor een breed en divers publiek;
 • uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift

Profiel
ARTIS zoekt een enthousiaste kandidaat!

Iemand die:

 • eerst en vooral een echte people manager is, met roots in marketing en communicatie;
 • energie haalt uit het motiveren en stimuleren van medewerkers en met een open en positieve houding een groep van jonge mensen met ieder hun eigen specialisme op hun eigen niveau laat groeien en ontwikkelen;
 • affiniteit heeft met cultuur en nieuwsgierig is;
 • een duidelijke inhoudelijke visie op zijn/haar vakgebied heeft;
 • goed kan schakelen tussen de lange en korte termijn;
 • die stressbestendig is en de rust kan bewaken;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden heeft;
 • publieksgericht en commercieel is ingesteld en zich staande kan houden in een complexe organisatie.

Wij zijn altijd op zoek naar executives die een verschil willen maken

Bent u op zoek naar een nieuwe uitdaging in de non-profit? Dan zit u bij ons goed. Met ons brede netwerk binnen de non-profit, gaan wij met u op zoek naar dé uitdaging die bij u past!

Neem contact op