Ga naar Dux home

HR Manager

7810 PUM 's-Gravenhage Vast

Dux is voor haar opdrachtgever PUM op zoek naar een HR Manager

Organisatie | Organisation

Pum is opgericht in 1978 opgericht als PUM (Programma Uitzending Managers) door de Nederlandse werkgeversorganisatie (VNO-)NCW. Sindsdien heeft PUM meer dan 45.000 ondernemers gesteund. Dit is mede mogelijk gemaakt met financiële steun van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. PUM is gevestigd in Den Haag, waar 45 betaalde medewerkers en 80 vrijwilligers samen de werkzaamheden uitvoeren.

Het werk van PUM wordt direct beïnvloed door de mondiale agenda zoals die is uiteengezet in de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen en prioriteiten in de officiële omschrijving van de Nederlandse ontwikkelingssamenwerking.

PUM is een vrijwilligersorganisatie:
PUM-vrijwilligers, meestal ondernemers en technische experts uit het bedrijfsleven, delen hun praktische, kwalitatief hoogwaardige kennis met ondernemers in ontwikkelingslanden en opkomende markten.

Het Midden- en Kleinbedrijf is de motor voor economische groei, voor inkomen en banen. Daardoor draagt PUM indirect bij aan duurzame en inclusieve economische ontwikkeling en armoedebestrijding. PUM-experts leggen ook contacten tussen het Nederlandse en lokale bedrijfsleven, waar beide partijen beter van worden. Ze worden nogal eens gezien als het visitekaartje van Nederland.

Functie inhoud | Tasks and responsibilities

De HR-afdeling moet het kloppende hart van de organisatie worden. Om deze reden is PUM op zoek naar een inspirerende, ervaren en allround HR Manager met een duidelijke en heldere visie op HR. Uitgangspunt is de wens om HR vanuit vakmanschap en leiderschap op alle fronten naar een hoger plan te tillen en te professionaliseren.

De HR Manager is verantwoordelijk voor het ondersteunen en vertalen van de visie en strategie van PUM naar helder HR-beleid en concrete acties. Daarnaast is hij/zij verantwoordelijk voor het coachen, ontwikkelen en aansturen van het HR team. Dit bestaat uit de HRD adviseur, HR Volunteer adviseur, HR adviseur, HR projectmanager, een Recruitment coördinator en een vijftal vrijwilligers. De Manager HR maakt deel uit van het Management Team en rapporteert rechtstreeks aan de CEO.

Belangrijkste verantwoordelijkheden:

 • Het verder vormgeven, ontwikkelen en implementeren van een professionele en vernieuwende HR-strategie;
 • Het verstevigen van de positie van HR binnen het management, het meenemen van de organisatie in de nieuwe ingezette koers. De blik naar buiten, verbinding maken en leiderschap zijn daarbij essentieel;
 • Het fungeren als strategische sparringpartner voor de CEO;
 • Het op een coachende en motiverende manier richting geven aan de HR en Recruitment professionals;
 • Het helpen optimaliseren van de organisatie inrichting, het ontwikkelen van het functie huis, de jaarlijkse HRM cyclus en het recruitment beleid, het stimuleren van diversiteit en inclusie en het vergroten van de betrokkenheid van de medewerkers;
 • Het mede-uitbouwen van partnerships met het bedrijfsleven om Corporate Volunteering in te kunnen zetten;
 • Het extern vertegenwoordigen van de organisatie en het neerzetten van de organisatie als aantrekkelijke werkgever in de markt.

Profiel
Als energieke en bevlogen HR Manager beschik je over ruime expertise op het gebied van HRM en People & Culture. Je hebt ervaring met het begeleiden van verbeteringsprocessen en je maakt makkelijke contact en verbinding op alle niveaus in een organisatie, zowel nationaal als internationaal. Je bent een innovatieve denker, gericht op samenwerking, die vooruitkijkt en graag een ambitieuze uitdaging aan gaat. Tegelijkertijd breng je rust en weet je bij tijden tegenwicht te bieden.

Wij zoeken | Job requirements

 • Academische opleiding op het gebied van HRM, bedrijfskunde of een andere passende opleiding en denkniveau;
 • Ten minste 10 jaar relevante werkervaring; stevige gesprekspartner voor het management;
 • Goed in het vertalen van strategische vraagstukken naar de dagelijkse praktijk;
 • Je neemt verantwoordelijkheid en durft beslissingen te nemen;
 • Ervaring als verbindende manager van professionals, je beschikt over reflectievermogen en luistert goed; Je bent mens- en resultaatgericht;
 • Ervaring in het aansturen van vrijwilligers is een pre;
 • Affiniteit met het werken in een internationale maatschappelijke betrokken organisatie; kennis van SDG’s en/of ontwikkelingssamenwerking is een pre;
 • Vloeiende schriftelijke en mondelinge beheersing van de Nederlandse en Engelse taal; helder in je communicatie;
 • Enthousiast, gedreven, wendbaar en toekomstgericht.

Wij zijn altijd op zoek naar executives die een verschil willen maken

Bent u op zoek naar een nieuwe uitdaging in de non-profit? Dan zit u bij ons goed. Met ons brede netwerk binnen de non-profit, gaan wij met u op zoek naar dé uitdaging die bij u past!

Neem contact op