Ga naar Dux home

Interim Hoofd Klassieke Muziek (7907)

7907 Codarts Rotterdam Interim 36 uur p/w

PLAY.MOVE.EXPLORE.BECOME.CODARTS

Voor haar opdrachtgever, Codarts in Rotterdam zoekt DUX Interim & Executive Search een

(interim) hoofd voor de afdeling Klassieke Muziek; een ervaren manager die op heldere en inspirerende manier leiding kan geven aan een team van ca. 80 muziekdocenten.

Organisatie | Organisation

De afdeling Muziek, onderdeel van Codarts, Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam, leidt musici op voor het (inter)nationale werkveld op het allerhoogste niveau met een herkenbare artistieke identiteit. De afdeling verzorgt bachelor- en masteropleidingen in Klassieke Muziek, Jazz-, Pop- en Wereldmuziek (JPW).

Het Hoofd Klassieke Muziek is onderdeel van het onderwijsmanagementteam dat samen met de andere hoofden en het College van Bestuur (CvB) zorgdraagt voor de realisatie van het strategisch beleid van de gehele hogeschool.

Meer informatie over de organisatie
Codarts is een stevig in de Rotterdamse samenleving gewortelde internationale hogeschool die kwalitatief hoogwaardige bachelor- en masteropleidingen aanbiedt op het gebied van muziek, muziektheater, dans, circus, muziek- en danseducatie en muziek- en danstherapie.

Diversiteit, interdisciplinariteit en duurzaamheid zitten in de genen van Codarts verankerd. Codarts maakt deel uit van nationale en internationale netwerken. Het innovatieve onderwijs-en onderzoeksprogramma Rotterdam Arts & Sciences Lab – een samenwerkingsverband tussen Erasmus Universiteit Rotterdam, Willem de Kooning Academie/Hogeschool Rotterdam en Codarts – getuigen hiervan.

Codarts telt ruim 1.000 studenten, met circa 65 nationaliteiten, en ongeveer 420 medewerkers.

De afdeling
Muziek is een divers, hoogwaardig en zeer internationale afdeling die ‘excellent opleiden’ hoog in het vaandel heeft. Muzikale diversiteit en samenwerking over de grenzen van (kunst)disciplines heen zijn belangrijke factoren voor de afdeling. Muziek beschikt over een internationaal vermaard docentencorps en werkt nauw samen met het aan het onderwijs en het werkveld verbonden onderzoek. Deze samenwerking wordt onder andere vormgegeven met de afdeling Research en de afdeling Student Life, die verantwoordelijk is voor het studentenwelzijn en een kwalitatief hoogstaand support programma biedt voor studenten. Verder zijn er nauwe samenwerkingsverbanden met de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Willem de Kooning Academie/Hogeschool Rotterdam onder andere in het Rotterdam Arts & Sciences Lab en de Erasmus Universiteit.

Functie inhoud | Tasks and responsibilities

De functie
Als Hoofd Klassieke Muziek ben je verantwoordelijk voor het beleid en de resultaten van de afdeling Klassieke Muziek binnen de afgesproken visie en kaders. Je geeft leiding aan het docententeam, het stagebureau Muziek en het secretariaat.

Je levert een belangrijke bijdrage aan de veranderopgave waarvoor Codarts staat vanwege de voorgenomen fusie met de Willem de Kooning Academie, verbonden aan de Hogeschool Rotterdam.

In de vernieuwing die plaatsvindt (strategie, positionering, curriculum) vertegenwoordig je het team Klassiek en ben je sparring partner voor betrokkenen. Je draagt zelf bij aan verdere ontwikkeling en innovatie en aan een vernieuwd curriculum. Daar waar veranderingen vragen om organisatorische aanpassingen zul je met concrete voorstellen komen en de uitwerking daarvan initiëren en in goede banen leiden.

Wij zoeken | Job requirements

Wij vragen

  • Bewezen leiderschap en management ervaring, bij voorkeur in een culturele organisatie en/of onderwijs-omgeving
  • Passie voor klassieke muziek en muziekvakonderwijs; goed op de hoogte van het muzieklandschap en het hoger onderwijs
  • Strategisch denkvermogen, vernieuwend
  • Realistisch en doelgericht
  • Organisatie-sensitief, relativeringsvermogen, verbindend
  • Zakelijk, doortastend, energiek
  • Heeft oog voor zowel de artistieke als de zakelijke en procesmatige kant van een organisatie en weet daarin evenwicht te realiseren
  • In staat om een veilige werk- en leeromgeving te scheppen waarin studenten en docenten zich zelf kunnen zijn en zich optimaal kunnen ontwikkelen

Wij zijn altijd op zoek naar executives die een verschil willen maken

Bent u op zoek naar een nieuwe uitdaging in de non-profit? Dan zit u bij ons goed. Met ons brede netwerk binnen de non-profit, gaan wij met u op zoek naar dé uitdaging die bij u past!

Neem contact op