Ga naar Dux home

Manager Fondsenwerving en MarCom

7819 Trees for All Utrecht Vast 32 uur p/w

Voor haar opdrachtgever Trees for All is DUX op zoek naar een:

Manager Fondsenwerving en MarCom

voor 32-40 uur per week

Organisatie | Organisation

Wij zijn stichting Trees for All. Al bijna 25 jaar zetten we ons in voor een bosrijke wereld.

We planten bomen in Nederland en het buitenland en maken mensen bewust van het belang van bomen. De projecten die we steunen, dragen bij aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden. Zo investeren we samen met onze donateurs en partners in een groene en gezonde aarde voor iedereen.

Trees for All is een goed doel met een CBF-erkenning en een ANBI-status. We zijn een gedreven en hecht team van 20 medewerkers en 5 bestuursleden, die zich met hart en ziel inzetten voor een duurzame wereld. We willen graag op een positieve manier impact maken en geloven dat iedereen het verschil kan maken. En van dit team kun jij onderdeel worden.

Functie inhoud | Tasks and responsibilities

Trees for All heeft een hele mooie ontwikkeling doorgemaakt. De afgelopen drie jaar is onze organisatie enorm gegroeid. Zowel in baten als in aantal fte’s zijn we vier keer zo groot geworden. Inmiddels staat er een professionele organisatie bestaande uit verschillende teams, waaronder team zakelijke fondsenwerving en team marketing & communicatie. Voor een duurzame ontwikkeling van Trees for All zoeken we nu een manager die leiding gaat geven aan onze fondsenwervers, online marketeer en communicatieprofessionals, in totaal 10 mensen (8,6 fte). Het betreft een nieuwe functie binnen ons team.

Als manager Fondsenwerving en MarCom vervul je een sleutelpositie binnen onze organisatie. Je bent lid van ons nieuwe Management Team (samen met de directeur, managers projecten en financial controller) en denkt in die hoedanigheid volop mee over de ontwikkeling van onze organisatie.

We hebben de ambitie om Trees for All verder op de kaart te zetten en om onze bekendheid onder het grote publiek te vergroten. Dit is van belang om onze missie te realiseren en draagt tevens bij aan verbreding van onze fondsenwerving. Op dit moment danken we driekwart van onze baten aan de samenwerking met het bedrijfsleven. Voor de komende jaren is het speerpunt om het aandeel particuliere donaties fors te laten groeien. Online fondsenwerving speelt hierbij een belangrijke rol. Ook willen we meer inzetten op andere vormen van fondsenwerving.

We hebben een start gemaakt met nalatenschappen en willen de mogelijkheden onderzoeken voor major donors, institutionele- en vermogensfondsenwerving. Het is aan jou om een effectieve en duurzame fondsenwervings¬strategie te ontwikkelen, samen met jouw team.

Jouw functie

 • Je haalt het beste in de collega’s naar boven en creëert synergie tussen de teams zakelijke fondsenwerving en marketing & communicatie;
 • Je zorgt voor de juiste teamsamenstelling die past bij de ambities van onze organisatie en bijdraagt aan duurzame groei;
 • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van een meerjarige fondsenwervingsstrategie en het doorontwikkelen, vernieuwen en mede-uitvoeren van ons fondsenwervingsbeleid;
 • Je formuleert jaardoelen en doet er met jouw team alles aan om deze doelen te behalen;
 • Je bent een kritische sparringpartner bij het opstellen van marketing-en communicatieplannen;
 • Je stuurt op het vergroten van onze naamsbekendheid en versterken van onze positionering;
 • Je stuurt op acquisitie én het behoud van onze business partners en particuliere donateurs;
 • Je denkt mee met het inrichten en verbeteren van werkprocessen en helpt met prioriteiten stellen;
 • Je denkt mee met verdere optimalisatie van ons CRM-systeem en stimuleert jouw teamleden om data gedreven te werken;
 • Je bewaakt budgetten en levert (management)informatie aan voor jaarplannen, de jaarrekening, het jaarverslag en bestuursrapportages;
 • Je zorgt ervoor dat reputatie-, financiële en juridische risico’s in beeld zijn en beheerst worden;
 • Je signaleert relevante ontwikkelingen en vertaalt deze naar kansen en bedreigingen voor de organisatie;
 • Je adviseert de directie en het bestuur – gevraagd en ongevraagd – over vraagstukken en problemen op het terrein van communicatie en fondsenwerving;
 • Je onderhoudt een netwerk dat relevant is voor jouw rol en vertegenwoordigt Trees for All op externe bijeenkomsten.

Wij zoeken | Job requirements

We zoeken een ervaren en enthousiaste professional met minimaal vijf jaar ervaring als leidinggevende op het gebied van fondsenwerving, marketing & communicatie.

Jij weet als geen ander hoe je mensen en organisaties naar een next level brengt. Samenwerken is het sleutelwoord. Je hebt een visie op fondsenwerving, marketing en communicatie en bent in staat om die samen met je collega’s te vertalen naar resultaten.

Bij Trees for All waarderen we denk- en ‘doekracht’: we houden van ondernemerschap. Strategie en praktijk gaan in deze functie hand in hand. Je past goed bij ons als je enthousiasmerend bent en het leuk vindt om nieuwe dingen te proberen. We nodigen iedereen binnen onze organisatie uit om met verbetervoorstellen te komen en hopen dat jij dit als manager stimuleert.

Feedback geven en ontvangen hoort bij een lerende organisatie en bij onze open cultuur. Wederzijds respect, vertrouwen en collegialiteit zijn voor ons belangrijke uitgangspunten. Als manager heb je oog voor wat er speelt en help je mensen om zowel persoonlijk als professioneel te groeien.

Dit vinden wij verder belangrijk:

 • Je hebt wo werk- en denkniveau (hbo- of wo-opleiding);
 • Je bent ervaren en deskundig als manager én als professional op gebied van (zakelijke) fondsenwerving en MarCom;
 • Je bent ambitieus, resultaat gedreven en gericht op verbetering;
 • Je bent creatief en conceptueel sterk en hebt oog voor de praktische uitvoerbaarheid van ideeën;
 • Je bent een open persoonlijkheid die kan verbinden. Je weet hoe je zowel intern als extern draagvlak moet creëren om kansen voor Trees for All te verzilveren;
 • Je beschikt over coachende vaardigheden en weet wat er speelt binnen je team en de organisatie;
 • Je bent een inhoudelijke sparringpartner voor je team, directie en bestuur.
 • Je bent een energieke en enthousiasmerende persoonlijkheid die onze missie op geloofwaardige en overtuigende manier kan uitdragen;
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met de missie van Trees for All en wil je graag inzetten voor een bosrijke wereld, net als wij.

Wij zijn altijd op zoek naar executives die een verschil willen maken

Bent u op zoek naar een nieuwe uitdaging in de non-profit? Dan zit u bij ons goed. Met ons brede netwerk binnen de non-profit, gaan wij met u op zoek naar dé uitdaging die bij u past!

Neem contact op