Ga naar Dux home

Programma Manager Dans

6441 Elja Foundation Laren Vast (W&S) 40 uur p/w

De ELJA Foundation zal gaan behoren tot één van de grotere vermogensfondsen in ons land. Voor deze opdrachtgever is Dux International op zoek naar: Programma Manager Dans.

Organisatie | Organisation


De kracht van verbinding
De ELJA Foundation wil een bijdrage leveren aan de bevordering van verbinding in onze samenleving; verbondenheid en vriendschap tussen mensen zien wij als een drijvende kracht achter een zinvol, plezierig en gelukkig leven en een inclusieve, veerkrachtige samenleving. De Foundation richt zich op kinderen en jongeren met de intentie om verschillen tussen groepen te overbruggen, zodat zij al op jonge leeftijd positieve ervaringen opdoen met het uitwisselen van verschillende perspectieven. Beoogd wordt verruiming van hun blik op de wereld, toename van inspiratie en het vergroten van kansen. Hierbij ligt onze focus op de werkgebieden muziek, dans en beeldende kunst. De Foundation zal baanbrekende en unieke projecten initiëren en steunen die kinderen en jongeren, met verschillende achtergronden, met elkaar verbinden. Verschillen kunnen sociaaleconomisch van aard zijn, maar ook cultureel, stad versus platteland, verschillende leefmilieus. De Foundation wil ontmoetingen ensceneren en wederzijds begrip bevorderen. Het gaat daarbij om gezamenlijke beleving, educatie en participatie.


Structuur
De ELJA Foundation, opgericht in oktober 2021, is een nieuw vermogensfonds. De betrokkenheid van de Founder – mevrouw Els Blokker-Verwer – bij de samenleving, in het bijzonder bij kinderen en jongeren en haar liefde voor kunst, krijgen nu vorm in de ELJA Foundation. Het eerste jaar van haar bestaan wordt beschouwd als een ‘leerjaar’ om vervolgens het beleid van de Foundation nader vorm te kunnen geven. Tegelijkertijd zal gewerkt worden aan het bekendmaken van het gedachtegoed en het vestigen van de naam van de ELJA Foundation. De ELJA Foundation zal opereren vanuit een kantoor in Laren met bij de start een kernteam van een directeur/kwartiermaker, twee programma managers en een officemanager. Het bestuur van de Foundation bestaat uit vier personen waaronder de Founder.


Ambitie
De ELJA Foundation heeft grootse plannen. Het is de ambitie van de ELJA Foundation om een betrouwbare, toonaangevende partner te worden en goede relaties op te bouwen en te onderhouden met een breed netwerk in de kunst- en cultuursector. In het bijzonder met organisaties die opereren in de werkgebieden muziek, dans en beeldende kunst. De ELJA Foundation streeft naar vruchtbare, gezonde en professionele samenwerkingen vanuit de overtuiging dat alleen dan werkelijke verschillen gemaakt kunnen worden. En verschil maken, daar gaat het de ELJA Foundation om. De Foundation heeft de ambitie om zelf projecten met een hoog innovatief karakter te initiëren en zal voortdurend op zoek zijn naar unieke, baanbrekende projecten.

Functie inhoud | Tasks and responsibilities


Programma Managers
In dit kader zoeken wij twee Programma Managers.
Zij zullen meebouwen aan een kleine organisatie en een start maken met een beperkt aantal projecten, die passen bij de missie en doelen van de ELJA Foundation.

Wij zoeken:
Een Programma Manager Dans, die expertise en ervaring heeft op het werkgebied dans, alsmede een netwerk dat toegang hiertoe kan bieden en/of tot baanbrekende initiatieven kanleiden.


Een Programma Manager Beeldende Kunst, die expertise en ervaring heeft op het werkgebied beeldende kunst, alsmede een netwerk dat toegang hiertoe kan bieden en/of tot baanbrekende initiatieven kan leiden.


Een Programma Manager heeft:

 • Ruime ervaring in projectmanagement en in het managen en initiëren van hoogwaardige, baanbrekende projecten in de kunst en cultuur of aanverwante sectoren.
 • Een attitude die goed gedijt in een start-up fase, de juiste ‘can do’ mentaliteit en zelfstandigheid.
 • Het verbinden van mensen in het DNA zitten en kan dat onderbouwen met zijn/haar professionele historie en resultaten.
 • Affiniteit met kinderen en jongeren en wordt geïnspireerd door het doel verschillen tussen groepen kinderen en jongeren te overbruggen, met als oogmerk het vergroten van hun perspectief en het bevorderen van kansengelijkheid in onze samenleving.


Taken en werkzaamheden
Als Programma Manager behoren de volgende verantwoordelijkheden tot het takenpakket:

 • Initiëren, produceren en managen van projecten en programma’s.
 • Uitdragen van het gedachtegoed van de Foundation, netwerken en samenwerken met relevante partijen in de kunst- en cultuursector, in het bijzonder de sectoren muziek, dans en beeldende kunst.
 • Zorgdragen voor hoogwaardige, unieke projecten die passen bij de doelstellingen van de Foundation, de performance hiervan volgen en zo nodig bijsturen, in samenspraak met de directeur.

Wij zoeken | Job requirements

 • Je hebt een HBO-/academisch werk- en denkniveau.
 • Je hebt ruime ervaring met het opzetten en initiëren van hoogwaardige, ambitieuze projecten.
 • Je hebt uitstekende sociale vaardigheden en een coachende projectmanagementstijl.
 • Je bent sterk in relatiemanagement en beschikt over uitstekende communicatieve en netwerkvaardigheden.
 • Je hebt courante en relevante netwerken in een van de werkgebieden dans of beeldende kunst. Je hebt op deze terreinen ook ruime ervaring met het thema diversiteit en inclusiviteit.
 • Je hebt ruime ervaring op het gebied van marketing en communicatie.


Persoonlijkheid

 • Je omarmt de missie van de ELJA Foundation.
 • Je hebt respect voor de persoon en het gedachtegoed van de Founder.
 • Je bent ‘entrepreneurial’, stressbestendig en resultaatgericht.
 • Je hebt lef en denkt ‘out of the box’.
 • Je bent communicatief sterk en je navigeert makkelijk tussen verschillende culturen.
 • Je kunt projectbegrotingen opstellen en bewaken.
 • Je werkt graag zelfstandig maar kan ook goed in teamverband functioneren.
 • Je hebt oog voor mensen en liefde voor kinderen en jongeren.

Wij zijn altijd op zoek naar executives die een verschil willen maken

Bent u op zoek naar een nieuwe uitdaging in de non-profit? Dan zit u bij ons goed. Met ons brede netwerk binnen de non-profit, gaan wij met u op zoek naar dé uitdaging die bij u past!

Neem contact op