Ga naar Dux home

Programmamanager 1: Impact & Financiële analyse

8485 Gieskes-Strijbis Fonds Amsterdam Vast (W&S)

DUX is voor haar opdrachtgever, Stichting GIESKES-STRIJBIS FONDS, op zoek naar:

Twee Programmamanagers:

Een programmamanager met focus op democratie en rechtsstaat (32-40 uur p/w)

en

een allround programmamanager met focus op impact en financiële analyse (32-40 uur p/w)

Organisatie | Organisation

Introductie
Het Gieskes-Strijbis Fonds (GSF) is een vermogensfonds dat zich richt zich op het bereiken van maatschappelijke impact in de volgende werkterreinen:

Natuur en Milieu, Democratie en Rechtsstaat, Kunst en Cultuur en Medische Wetenschap.

Vanaf de oprichting tot en met 2022 heeft de Stichting 183 projecten financieel mogelijk gemaakt door het doen van donaties met een totaalbedrag van ongeveer 70 miljoen Euro. Het fonds richt zich op grootschalige en langlopende projecten die een toegevoegde waarde leveren aan duurzame maatschappelijke ontwikkelingen en waar de financiële bijdrage zich duidelijk vertaalt in resultaten. Jaarlijks wordt de Gieskes-Strijbis podiumprijs uitgereikt.

Organisatie:
De dagelijkse leiding van het fonds ligt bij de statutair directeur. De directeur stuurt het team aan, dat uit 4 programmamanagers, een controller en een officemanager bestaat.
De programmamanagers werken ieder op verschillende thema’s, waarbij één thema ‘focus’ heeft. Dit is afhankelijk van de expertise en interesse van de programmamanager. Het kantoor is gevestigd op een unieke locatie in Amsterdam in de ‘achtertuin’ van Artis. De statutair directeur maakt deel uit van het one-tier bestuur, bestaande uit maximaal zeven leden, en rapporteert rechtstreeks aan de voorzitter van het bestuur.

Functie inhoud | Tasks and responsibilities

De programmamanagers:
De programmamanager gaat proactief op zoek naar partners van het fonds en bepaalt op basis van gedegen analyse samen met het team welke partners binnen de werkterreinen het meest effectief zijn. Daarnaast blijft de programmamanager ook na selectie waarde toevoegen door constructief mee te denken, te monitoren op impact en partijen actief met elkaar te verbinden.

Om de impact te verhogen wil het GSF meer data gedreven werken en zal het GSF haar eigen programma’s evalueren; dit betekent zoveel mogelijk op basis van meetbare doelen bepalen waar en hoe de meeste impact bereikt kan worden. Het GSF is voornemens zich hier verder op te ontwikkelen en kan – net als de non-profit sector als geheel – hier nog verdere verbeterslagen maken.

Taken en verantwoordelijkheden van de programmamanagers:

 • Programmaontwikkeling: het continu evalueren en analyseren van maatschappelijke ontwikkelingen op de werkterreinen om zo te bepalen waar maximale impact behaald kan worden;
 • Selectie van projecten: proactief op zoek naar partners en projecten om een portefeuille op te bouwen per werkterrein;
 • De adviezen – aan het bestuur – voor nieuwe projecten opstellen op basis van meetbare doelen, financiële analyse en duiding van kansen voor maximaal maatschappelijke impact;
 • Begeleiding van projecten: constructief meedenken over dillema’s van partnerorganisaties, projecten monitoren en de partners van het fonds actief aan elkaar verbinden;
 • Het actief onderhouden van een extern netwerk van collega fondsen, organisaties die relevant zijn binnen de diverse werkterreinen en (potentiële) beneficiënten van het fonds.
 • Interne contacten: de programmamanagers werken nauw samen en fungeren als elkaars sparringpartner, de programmamanager legt verantwoording af aan de directeur.

Wij zoeken | Job requirements

Functie en persoonlijkheidskenmerken:

 • Kennis en aantoonbare interesse voor de werkvelden van het GSF;
 • Een generalist met minimaal 5 jaar ervaring binnen democratie en rechtstaat en/of impact en financiële analyse;
 • Ondernemend en resultaatgericht, ‘can do’ mentaliteit;
 • Een zakelijke aanpak om zo maatschappelijke impact te halen;
 • Digitaal sterk onderlegd;
 • Goede schrijfvaardigheden;
 • Een proactieve netwerker en teamspeler met sterke sociale vaardigheden;
 • Goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden in het Nederlands en Engels;
 • Een talent met hoge kwaliteitsstandaarden met een academisch werk- en denkniveau

Consultant Victorine van Manen +31 (0) 70 7 622 622

Wij zijn altijd op zoek naar executives die een verschil willen maken

Bent u op zoek naar een nieuwe uitdaging in de non-profit? Dan zit u bij ons goed. Met ons brede netwerk binnen de non-profit, gaan wij met u op zoek naar dé uitdaging die bij u past!

Open sollicitatie