Ga naar Dux home

Voorzitter Raad van Toezicht

5758 Rialto Holding Amsterdam Vast (W&S) 40 uur p/w

Dux International is voor haar opdrachtgever, filmtheater Rialto Amsterdam, op zoek naar een voorzitter Raad van Toezicht.

Rialto in Amsterdam breidt uit! Daarom zoeken wij voor de nieuw te vormen Raad van Toezicht een voorzitter (m/v) met kennis van kunstbeleid en cultureel ondernemen die bijdraagt aan de ambitieuze groei van het filmtheater.

Organisatie | Organisation

Over Rialto
Sinds 1982 exploiteert Rialto een bioscoop aan de Ceintuurbaan in de Amsterdamse Pijp met 3 zalen. Rialto organiseert daarnaast jaarlijks het World Cinema Festival. Na bijna veertig jaar filmvertoning staat Rialto op een belangrijk punt in haar bestaan, er worden twee nieuwe locaties geopend namelijk: Rialto VU (Buitenveldert/Zuidas) en Rialto Silo (Zeeburgereiland/IJburg). Bij het filmtheater werken nu 22 medewerkers en er zijn ongeveer 120 vrijwilligers betrokken. De nieuwe ontwikkelingen brengen een aanzienlijke groei van de organisatie en het aantal medewerkers met zich mee.

Governance
Rialto Holding bestaat uit drie stichtingen: Stichting Amsterdams Filmhuis, Stichting Rialto Beheer en Stichting World Cinema. Per 1 augustus 2021 hanteert Rialto het raad van toezicht-model. De directeur-bestuurder is eindverantwoordelijk en hierop wordt toegezien door de vijfhoofdige Raad van Toezicht. Op de nieuwe locatie Rialto VU zal voor de exploitatie van de horeca een BV worden opgericht. Rialto Holding en VU Holding zullen ieder voor 50% eigenaar zijn van deze BV.

De Raad van Toezicht komt vier keer per jaar bijeen voor een reguliere vergadering. Daarnaast spreekt de Raad van Toezicht regelmatig met stakeholders, werkt aan zijn ontwikkeling en verdiept zich in thema’s die van belang zijn voor Rialto. Binnen de Raad van Toezicht zijn twee commissies actief: de remuneratiecommissie die zich bezighoudt met de werkgeverstaken en de auditcommissie die de financiële aspecten van het toezicht voorbereidt.

De leden van de Raad van Toezicht
De Raad van Toezicht wordt zodanig samengesteld dat alle leden ten opzichte van elkaar en de directeur-bestuurder, onafhankelijk en kritisch kunnen opereren. Alle toezichthouders hebben daarbij verschillende achtergronden en expertises, er wordt gestreefd naar evenwichtigheid en diversiteit. De Raad van Toezicht is een goede mix van geslacht, gender en (bi-)culturele achtergrond.

Functie inhoud | Tasks and responsibilities

De voorzitter van de Raad van Toezicht (vacature m/v)
De voorzitter zal samen met de andere leden van de Raad het algemeen en zakelijke beleid van de organisatie op hoofdlijnen beoordelen. De voorzitter is daarnaast, zeker in deze periode van groei en verandering, in staat de directeur-bestuurder te ondersteunen als adviseur en sparring partner op zowel zakelijk als artistiek beleid. In voorkomende gevallen is hij gesprekspartner voor de belangrijkste stakeholders. De veranderingen in de organisatie en de introductie van het nieuwe bestuursmodel vragen om een ervaren, stevige en overtuigende voorzitter.

Wij zoeken | Job requirements

Wij vragen daarom ruime ervaring als lid van een Raad van Toezicht en als voorzitter of bestuurder, bij voorkeur in een culturele instelling of onderneming die een dergelijke verandering heeft doorgemaakt. Daarnaast verwachten wij deskundigheid op het gebied van

  • Cultuurbeleid;
  • Bestuurlijke zaken en governance;
  • Relevante ontwikkelingen op politiek/bestuurlijk niveau in de regio.

Een relevant netwerk, ervaring met ondernemerschap en met bedrijfsvoering zijn een welkome aanvulling. Sterke contactuele en representatieve eigenschappen zijn gewenst. Affiniteit met de (arthouse) film en wereldcinema spreken voor zich. De voorzitter heeft voldoende tijd om deze taak uit te voeren.

Wij zijn altijd op zoek naar executives die een verschil willen maken

Bent u op zoek naar een nieuwe uitdaging in de non-profit? Dan zit u bij ons goed. Met ons brede netwerk binnen de non-profit, gaan wij met u op zoek naar dé uitdaging die bij u past!

Neem contact op