Ga naar Dux home

Zakelijk Directeur

7199 Stichting Het Zuidelijk Toneel Tilburg Vast (W&S)

DUX Interim & Executive Search is voor haar opdrachtgever Het Zuidelijk Toneel op zoek naar een:

Zakelijk Directeur

Organisatie | Organisation

Het Zuidelijk Toneel is een innovatief gezelschap en op een gezonde manier steeds in transitie. Vanaf 2025 neemt artistiek directeur Sarah Moeremans samen met de zakelijk directeur de leiding van het gezelschap. Het artistieke beleid zal zich kenmerken door: innovatie, duurzaamheid en de kracht van fictie. Daarnaast zal zij het werken met een eigen ensemble centraal stellen. Om deze plannen tot uitvoering te brengen is Het Zuidelijk Toneel op zoek naar een enthousiaste zakelijk leider met lef en een realistische kijk op de zaken. Een mededirecteur die de dagelijkse sturing combineert met een strakke blik op de horizon. Iemand die weet wanneer de kaart van flexibiliteit of net die van volharding moet worden getrokken. Een communicatieve netwerker die Brabant verbindt met de rest van de wereld, binnen en buiten de kunsten.

Functie inhoud | Tasks and responsibilities

Jouw rol

Je bent samen met de artistiek leider de roerganger van het gezelschap. Jullie geven samen vorm aan het personele beleid en bepalen de strategische koers.

Je bent verantwoordelijk voor de financiële en organisatorische bedrijfsvoering; het financiële, acquisitiebeleid en de verkoop van de voorstellingen.

Je werkt nauw samen met de artistiek directeur en rapporteert aan de Raad van Toezicht.

Je onderhoudt de werkrelatie met diverse externe partijen zoals: subsidiënten, Het Rijk, Gemeente Tilburg, Provincie Noord-Brabant, sponsors, coproducenten, accountant, (onder)aannemers, leveranciers en ICT.

Je bent verantwoordelijk voor interne en externe verslaggeving en legt financiële verantwoording af. Hieronder vallen onder meer de jaarrekening, het jaarplan en het jaarverslag.

Je draagt zorg voor en bewaakt de corporate governance en de andere culturele codes.

Wij zoeken | Job requirements

Jij

hebt zakelijk, financieel en analytisch inzicht en bent hierin ook creatief (pun not intended).

hebt relevante ervaring in inspirerend en effectief leiderschap.

hebt uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden.

hebt grote affiniteit met theater in verschillende vormen en hebt inzicht in het produceren ervan.

hebt ervaring met overheidsfinanciering, fondsenwerving en sponsoring.

hebt een relevante opleiding op minimaal HBO niveau of soortgelijk niveau door werkervaring.

bent creatief, hebt innoverend vermogen, een proactieve denkwijze, gevoel voor humor en bent een verbinder binnen en buiten het culturele netwerk.

beheerst uitstekend het Nederlands en het Engels.

bent bereid om veel aanwezig te zijn op locatie in Brabant.


Voel je je de ideale kandidaat, maar mis je nog een aantal van bovenstaande talenten, aarzel niet en schrijf toch die brief, wie weet waar het gesprek ons brengt.

Wij zijn altijd op zoek naar executives die een verschil willen maken

Bent u op zoek naar een nieuwe uitdaging in de non-profit? Dan zit u bij ons goed. Met ons brede netwerk binnen de non-profit, gaan wij met u op zoek naar dé uitdaging die bij u past!

Neem contact op