Ga naar Dux home

Op 22 september 2022 organiseert DUX een inspiratiesessie met als thema Diversiteit & Inclusie. Bent u erbij?

Diversiteit & Inclusie

Het thema diversiteit & inclusie is en blijft actueel, zowel binnen de maatschappij in algemene zin als meer specifiek binnen de werkomgeving.

Inclusie gaat over het verbinden van mensen, ongeacht hun geslacht, etniciteit, eventuele fysieke beperking, leeftijd, seksuele oriëntatie of genderidentiteit- en expressie.
Wanneer je deze omschrijving zou vergelijken met die voor diversiteit lijkt hier bijna een paradox te bestaan: daar waar je bij diversiteit nadruk legt op het ‘anders-zijn’ gaat het bij inclusie juist nadrukkelijk om verbinding – ongeacht het anders zijn.

Diversiteit als (belangrijk) criterium ligt bij het werven van nieuwe mensen voor organisaties soms gevoelig; of het nu gaat om een positie als commissaris voor een Raad van Toezicht of een nieuw MT-lid. het kan immers de vraag oproepen of het nu juist de verschillen of de talenten zijn die doorslaggevend zijn in de keuze van een aanstelling. Anders gesteld: diversiteit benadrukken in je beleid, kan er toe leiden dat het “anders-zijn ” als belangrijkste graadmeter wordt gezien; daar waar je juist wil dat medewerkers met elkaar de verbinding aangaan vanuit collegiale interesse en professie. Het doel als leidinggevende is aan de ene kant dus een divers team, maar tegelijkertijd waken dat dit niet als doorslaggevende factor voor de uiteindelijke keuze wordt ingezet/gebruikt. Het gaat immers om iemands talent nietwaar?!

Houdt u zich bezig met diversiteit & inclusie?

Om dit onderwerp bespreekbaar te maken, kennis te delen en elkaar te inspireren, organiseren wij op 22 september een inspiratiesessie samen met gastspreker Joris Luyendijk. Dit doen we aan de hand van “De zeven vinkjes”, het boek dat hij eerder dit jaar heeft uitgebracht.
Wat zijn die zeven vinkjes?
Wat heeft dit voor invloed op een organisatie?
In deze interactieve en ongetwijfeld prikkelende live-sessie gaat Joris graag met u in gesprek; hoe kijkt u hiernaar en wat zijn uw gedachten hierover?

Art Centre

We kijken uit naar uw komst!

Datum:     22 september 2022
Tijd:          15.30 uur
Locatie:    Art Centre Delft
Rotterdamseweg 205, 2629 HD Delft

Programma

15.30 uur:   Ontvangst
16.00 uur:   Lezing met Joris Luyendijk
16.45 uur:   Vragen uit de zaal en dialoog
17:15 uur:   Netwerkborrel

Wie is Joris Luyendijk?

Joris Luyendijk behoort tot de groep van zogenaamde ondiscrimineerbare en sociaal onkwetsbare Nederlanders: een witte autochtone heteroman uit een ‘goed nest’ met aan de muur diploma’s van het Gemeentelijk Gymnasium te Hilversum en de Universiteit van Amsterdam.

In ‘De zeven vinkjes’ probeert Luyendijk te begrijpen wat zijn eigen uitgangspositie heeft gedaan met zijn zelf-, mens- en maatschappijbeeld. En wat dit doet met een land, wanneer mannen zoals hij er de dienst uitmaken? Immers, op ontzettend veel plekken, zoals in het politieke landschap, de serieuze media, het openbaar bestuur en het bedrijfsleven worden de hoogste posities ingevuld door een man zoals Joris Luyendijk….

Aanmelden voor de sessie

[vfb id=1]

Heeft u het boek ‘De zeven vinkjes’ nog niet gelezen of zou u graag een gesigneerd exemplaar willen hebben?

We verloten onder de aanmeldingen 10 exclusief gesigneerde boeken.
Heeft u een boek gewonnen? Dan ontvangt u hiervan tijdig bericht, en kunt u het boek op 22 september meteen meenemen.

We zien u hopelijk de 22e september in Delft tijdens onze inspiratiesessie!